p_550x550

Lányregények nyomában: Sminkelj úgy, mint kedvenc főhősnőd!

Második rész –Halloween Special- : Wednesday Addams

Igaz, most csalunk egy kicsit… Az Addams Family története nem kimondottan lányregény!Ám a benne megformált karakter, Wednesday Addams sok lány példaképévé vált, akik már ráuntak a hosszú, szőke hajú, pirospozsgás arcú hercegnőkre.

Közeleg a Halloween és bár senkit nem szeretnénk arra buzdítani, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben bulizni menjen, egy jó kis Halloweeni sminkhez azonban nincs szükséged bulira. Hívd át a barátnődet, öltözzetek be, csináljatok fotókat és nézzetek valami jó horror filmet! Például Stephen King legújabb filmjei is megfelelhetnek erre a célra, mint mondjuk a Magas fűben, vagy az AZ, de nekünk a sminkre is van egy tuti tippünk! A Wednesday Addams ihlette smink nem nehéz, ám szexin darkos, és kitűnően illik a Halloweenhoz. Ráadásul egészen biztosan megbújik egy fekete harisnya és egy kis fekete ruha a szekrényedben, így az oufittel sem kell sokat bajlódnod. Lássunk is neki!

Forrás:pinterest

 

Kezdd egy jól fedő, természetes hatást kölcsönző, világos alapozóval. Mi ehhez szívesen ajánljuk neked YSM krémalapozóinkat. Egy ecset, vagy sminkszivacs segítségével oszlasd el az arcodon, kerüljön a szemhéjadra is belőle! Akár egy leheletnyi réteg fehér kőpúdert is felvihetsz az arcodra, ha még inkább szeretnél hasonlítani az Addams family sápadt tagjaira, de ha a természetes hatást kedveled jobban, ezt a lépést kihagyhatod. Egy egészen sötét barna, vagy fekete szemöldökpúderrel (például: Freedom System púderei), vagy sötét színű szemöldökformázó géllel (AMC) sötétítsd, illetve ahhoz mérten, hogy milyen vastag, és formájú a szemöldököd, alakítsd úgy, hogy szép íves legyen. Nem kell mesterműre törekedni, aki nem jártas a sminkelésben, elég, ha a színét változtatod meg a szemöldöködnek, itt amúgy is a szín a lényeg! Egy világos krém állagú korrektorral kövesd a szemöldököd alatti vonalt, hogy még kivehetőbbé váljon szemöldököd formája és színe. A krémet egy ecset segítségével óvatosan oszlasd el.

Egy világos barna szemhéjpúdert vigyél fel a felső szemhéjadra. Erre a lépésre megfelelő lehet a Freedom System Matt árnyalatai. A szemhéjad középső részére, kívülről befele haladva következhet egy sötétbarna árnyalat. Egy egészen sötét, csokibarna árnyalattal haladj végig az alsó szemhéjad vonalán, egy vékony ecset segítségével. Ezt egy vastagabb ecsettel nyugodtan oszlasd el, lehet ez a rész hangsúlyos! Ugyanebből a színből felvihetsz egy leheletnyit a külső szemzughoz, majd befelé haladva a mélyítővonalon. A belső szemzugodból befelé haladva a szemhéjadra kerüljön egy világosabb, akár halványan csillogó árnyalat, mint például az AMC creamy pigment 711-es árnyalata. Egy matt, sötét és világosbarnát keverve, egy nagyobb fejű ecset segítségével óvatosan vigyél fel egy halvány réteget a szemek alá, így alakítsd ki a karikákat. Ezután egy sötétebb árnyalattal, (ehhez ajánljuk a Freedom System HD kőpúdereit) vidd fel a kontúrvonalat. Ehhez fogj egy nagyobb ecsetet, csücsöríts, majd belülről kívülről haladva vidd fel az orcádra a színt egyvonalban. Egészen a hajtövekig oszlathatsz a púderből. Ugyanebből az árnyalatból vigyél keveset a homlokodra, a szemöldök fölötti részre, és a homlokod felső részéhez, a hajtöveknél. Használd ezt az árnyalatot az orrod kontúrozásához is. Az orrnyerged két oldalán vidd fel óvatosan az egyenes vonalt. Nem kell nagyon halványnak lennie, Wednesday Addams épp a kontúroktól tűnik olyan vékonynak és sápadtnak, akár egy vámpír. Egy egészen világos, akár fehér highlightert használj az arccsontod vonalára, az orrnyerged középső részére, az ajkad felső részére, és a szemöldököd alatti területre. Ehhez a lépéshez jó választás lehet a Freedom System HD highlightereinek 154-es árnyalata. Egy vékony, fekete tusvonalat húzz a szemhéjadra, de vigyázz, ennek nem kell hangsúlyosnak lennie! Mi a One Move liquid Eyelinert ajánljuk, ugyanis ez a termék kezdők számára is rendkívül egyszerű használatot biztosít. Ezután jöhet a fekete szempillaspirál, majd pedig jön egy szuper rész: a hamis szeplők! Vegyél magadhoz egy barna krém, vagy gél állagú szemhéjtust, majd egy nagyon vékony ecset segítségével tegyél apró pöttyöket az orrodra, és az orcád belső részére néhányat.

Wednesday Addams karaktere még fiatal, így nem visel rúzst, ellentétben édesanyjával, Morticia Addamsal. Így az ajkadra választhatsz barnás, visszafogottabb árnyalatot, de akár a vérvörös „Morticias” rúzs, sőt, a fekete szín is jó választás lehet a bevállalósabbaknak!

Jó mulatást!

 

 

0

Keresés