26229757_2029280827289842_5919692061973691475_n

A 3 leggyakoribb baki, amit elkövethetünk sminkelésnél:

Nézzük melyek ezek!

 

  1. Nem bőrtípusnak megfelelő alapozóválasztás

Ahhoz, hogy szépen mutasson az alapozó a bőrünkön, nem elég a megfelelő szín megtalálása, hanem meg kell keresni a bőrtípusunknak megfelelő terméket. Ezek úgy lettek kifejlesztve, hogy a különböző bőrtípusokhoz tartozó problémák megoldásában segítséget nyújtsanak, így ha ezt nem vesszük számításba olyan problémákkal találkozunk, mint az, hogy korán átzsírosodik a bőrünk, száraz foltok jelennek meg, nem tart sokáig vagy akár elválik az alapozó a bőrünktől.

Száraz és normál bőrre:

  • AMC krémalapozó (közepes fedés)
  • Beautifier színezett krém (alacsony fedés)
  • All covered alapozó (erős fedés)

Kombinált bőrre:

  • Hd perfect coverup alapozó (erős fedés)
  • YSM krémalapozó (közepes fedés)

 

  1. Arckontúrozás

Mindenhonnan különböző technikákat láthatunk erre, ami sokszor már inkább zavaró, mintsem hasznos. A legjobb irányvonal, amit mindenki a saját arcán hasznosíthat, az az, hogy a kontúr színnek a fültő vonal és a száj szélét összekötő vonalon kell elhelyezkednie, aminek két ujjnyi távolságra kell befejeződnie az ajkaktól.

Amennyiben szükséges a homlok optikai kicsinyítése, akkor azt is meg lehet tenni egy kis kontúrszín használatával a hajvonalban. Ha kicsik kerekíteni szeretnénk a homlok két oldalát, hogy oválisabb arcformát kapjunk, akkor pedig a halánték/hajvonal környékére is tegyünk. Ez minden embernél más, minden arc más, így próbáljuk megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.

Termék: Freedom System HD Kőpúder

 

  1. Tusvonal

Az egyik legismertebb technika, amit szinte mindenki ismer, ám amennyire ismert, annyira meg is nehezíti az emberek életét.

Először is azért, mert nem elég a pontos technika elsajátítása, hanem meg kell találni a megfelelő termékeket is hozzá.

Jó ha van egy szuper precíz ecsetünk 23T vagy a 30T , amivel nem okoz majd problémát, a tű éles vonal meghúzása. A tus pedig ne legyen túl folyós, mert, akkor nagyon könnyű elrontani vagy kiszaladni a vonalból. Egy géles állagú termék használata emiatt nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, pl. 77-es Gel liner. Gyorsan szárad és vízálló, így még fixebb, hogyha lépésről lépésre haladunk, nem rontjuk el, amit addig felépítettünk.

És ha még ezek után sem úgy néz ki a tusvonalunk, mint a csodaszép fotókon, akkor az valószínűleg azért van, mert nem mindenkinek áll jól! Ezt sokan nem tudják, mert erről ritkán esik szó.

Nagyon sok embernek rejtett szemhéja van, ami nagyban befolyásolja a tusvonal készítést. Ilyenkor az még ront is a helyzeten, hisz eltünteti azt a kis szemhéjat is, ami kilátszódik, így összenyomja még jobban a szemet. Ezeknél az eseteknél a cicafarok rész pedig redőssé válhat, amit senki sem szeretne.

Ám csüggedésre semmi ok, ma már mindenre van megoldás. Ilyen esetben használjátok a Kohl pencil 03-as sötétbarna szemceruzát elsatírozva szűken a szempillatőbe, hogy hasonló dúsító hatást érjetek el és formázzátok a szemeteket.

0

Keresés