brushes

Lányregények nyomában: Sminkelj úgy, mint kedvenc főhősnőd!

Első rész: Allie Hamilton – Szerelmünk lapjai

 

Kislányként kedvencünk Hamupipőke, A Kishableány, vagy éppen Belle volt a Szépség és a Szörnyetegből. Ahogy felnőttünk, úgy inkább már a romantikus lányregények hősnőit éreztük közelebb magunkhoz, mint például Elzabeth Bennet a Büszkeség és Balítéletből, Marianne Dashwood az Értelem és érzelemből, a Kisasszonyok Amy March-a, vagy épp a Szerelmünk lapjai Allieje.

Hősnőinktől nem csak Mr. Darcyt, a vidéki angol kastélyt, és a szalagos ruhákat irigyeljük. Lenyűgöz minket stílusuk, romantikus frizurájuk és persze mindig tökéletes sminkjük. Bár arra nincsen sajnos tippünk, hogy hogyan csalogassátok magatokhoz Mr. Darcyt és sajnálatos módon ma már az abroncsos, szalagos szoknyák sem a hétköznapi divat részei, abban viszont tudunk segíteni, hogy a sminketek olyan legyen, mint kedvenc romantikus karakterednek.

Ki ne látta volna a Nicholas Sparks regényéből készült filmet, a Szerelmünk Lapjait? Talán nem túlzás állítani, hogy nő legyen a talpán, aki nem sírta el magát Noah és Allie történetén. A szívszorító szerelmi sztori mellett azonban látványos része a filmnek Allie Hamilton stílusa. Frizurái, divatos ruhái és persze a sminkje.

A filmben több féle stílust is megfigyelhetünk a Rachel McAddams által játszott karakteren, vannak visszafogottabb, kislányosabb és egészen vadító, nőies kinézetek is.

Talán az egyik legemlékezetesebb, Allie fehér ruhás külseje, hajában fehér rózsával.

Hogy sminkedhez megfelelően előkészítsd a bőröd, a „tökéletes vászon” megalkotásához, használd kedvenc primered.

Mi ehhez, az INGLOT Moonlight Illuminating Face Primert ajánljuk, ami fokozza bőröd ragyogását, megőrzi sminked tartósságát, ráadásul vegán formuljánának köszönhetően bárki használhatja.

Ezután vidd fel arcodra az alapozót, az általad megszokott módon, mi ehhez az INGLOT AMC krémalapozókat ajánljuk. Ezután következhet a kontúrozás.

De vigyázz! Allie sminkje nagyon friss és könnyed, a kontúrozás nem feltűnő az arcán, éppen csak egy leheletnyit vigyél fel az arccsontodnál, az álladra, az orrod hegyére a struktúra miatt. Lehetőleg egy matt, amber árnyalatot válassz. Ehhez a lépéshez bátran használd a Freedom System HD kőpúdereit. Egy világos színű kőpúderrel közelebb kerülhetsz Allie friss és ragyogó sminkjéhez, ecset segítségével vidd fel a szemed alatti területekre, homlokodra, álladra és az arccsontod vonalára. A jelenetben Allie sminkje, amolyan „gyertyafényes” hatást keltett, ehhez először is a Freedom System AMC préselt púderének 52-es termékét ajánljuk, egy nagy ecset segítségével lágyan vigyél fel egy halvány réteget az orcáidra, ide fog kerülni ezután a pirosító is. Mi a Sunlight Stick Blush 302 Mercuryt ajánljuk, de használhatsz más, krémállagú pirosítót is. Érintsd óvatosan a sticket az orcádhoz (ha más típusú krém pirosítód van, az ujjadra kenj gyengéden és az ujjaddal vidd fel a bőrödre) egy keveset az orrod hegyére, leheletnyit a homlokodra, közel a hajvonalhoz, majd szintén keveset az ajkaidra. Ettől természetes rózsás csillogás jelenik majd meg az arcodon.

Allienek vöröses szőke haja van, így a szemöldöködet egy barnás, barackosabb árnyalattal teheted „Alliesebbé”. Ehhez használhatsz egy vékony ecsetet és matt szemhéjfestéket. Szemöldököd alatti vonalra, egy halvány barack árnyalat kerülhet, mint például a Freedom System szemhéjpúderének 351-es árnyalata. Szemhéjadra következhet egy barnás alap, mint a 305-ös árnyalatú szemhéjpúder egy mélyebb barnát pedig helyezz a szélekre, hogy kikerekítsd a sminket, középre pedig kerülhet egy világosabb, akár csillogós árnyalat, mint a Freedom System Creamy Pigment, 717-es szemhéjpúdere. Hogy itt is visszaköszönjön az a vibráló pirosság, ami jelen van Allie frizurájában, orcáin és ajkán, használj egy sötét barack színt a szélekre, ehhez a lépéshez tökéletes választás a Freedom System Rainbow 123-as púdere. Egy mélyebb, barna színnel adhatsz keretet a szemednek, könnyeden vidd fel az alsó szempilla vonaladra, és a belső szemzugodhoz.

Allie szempillája a filmben nem annyira hangsúlyos, így inkább egy ceruza segítségével emelheted ki méginkább a szemeidet. Rajzolj apró pontokat az alsó szemhéjadra, a szempilláid vonalához, majd kösd össze őket. Ez optikailag kicsinyíti a szemet, a színésznőnek ugyanis kis szemei vannak, de ha a te szemed is hasonló, ezt a lépést kihagyhatod. Egy halvány tusvonalat húzz a felső szemhéjadra, ehhez tökéletes segítség az INGLOT One Move szemhéjtusa, amit kezdők is egyszerűen használhatnak. Figyelj rá, hogy a tusvonal szép vékony legyen és minél közelebb legyen a pillákhoz! Ne húzd ki cicásra, Allinek ugyanis ebben is visszafogottabb a sminkje. J Barna szemhéjceruzád segítségével kissé összemoshatod a vonalat, könnyed, óvatos mozdulatokkal. Ehhez a lépéshez használhatsz kis, gömbfejű ecsetet, segítségével szebben összemoshatod a tust a szemceruzával, de vigyázz: a vonal továbbra is maradjon vékony!

A filmben Allienek van egy szépségpöttye, ha nem rendelkezel efféle szexepillel, bátran pótold barna szemceruzával a teljes hatás kedvéért. Használd kedvenc szempillaspirálodat, de ne vidd túlzásba és műszempillát se tegyél fel, mert mint már említettük, Allie szempillái nem hangsúlyosak a filmben. Ajkaidhoz használj egy szájkontúrceruzát, mi az AMC matt 40-es árnyalatát ajánljuk. Rajzold meg ajkaid kontúrját, majd töltsd ki a színnel ajkaidat kívülről befele haladva, ez természetes hatást ad ajkaidnak. Ha ezt túl halványnak találod, nyugodtan menj át rajta még egy erősebb árnyalatú rúzzsal, hiszen a filmben néha halványabb, néha élénkebb sminket viselt a színésznő.

Ha szeretnéd, göndörítsd be a hajad és tűzd fel egy csattal a teljes Allie-hatás kedvéért!

 

 

0

Keresés