41051479_485853525222699_243044820526825472_n

Inglot Balerina Kollekció Volf Katalin balettművész ajánlásával

Tökéletes, akár egy Balerina! – üzeni az INGLOT legújabb, balerinák által inspirált, egyedülálló kollekciója. Ennek kapcsán kérdeztük a Kossuth-díjas, Érdemes Művészt , a Magyar Állami Operaház Örökös Tagját, Mesterművészt Volf Katalint. Ő dolgozik együtt azokkal az inspiráló, légies táncosokkal is, akik a Magyar Táncművészeti Egyetem 8. évfolyamos növendékei és a márka egyedülálló kollekció-bemutatóján kápráztatják el a közönséget lendületes piroutte-ekkel és finom attitűdé-kel.

Mi teszi tökéletessé egy balerina sminkjét?

Talán az a legfontosabb, hogy ismerje jól az arcát, hogy tudja mi áll neki jól, mit érdemes kiemelnie azon. Ahogy a szakmánkban is, itt is az alapokon múlik minden. Egy több órás előadás során nagyon intenzív hatásnak van kitéve egy balerina, és ez az arcán is meglátszik, például sokat izzadunk, és a mimikai mozdulatoktól a sminkünk sérülhet,  így a tartósság kiemelkedően fontos szempont. Elengedhetetlen, hogy professzionális minőségű, jól pigmentált termékeket használjunk.

Szükséges, hogy a sminkünk erőteljes is legyen egy-egy színpadi előadásnál, a fények és a távolság ellenére is látszódjanak a vonásaink. Természetesen a teremben, a próbák alkalmával finomabb sminket teszünk fel, éppen csak annyit, hogy frissnek és üdének hasson az arcunk. A Balerina kollekció bájos és üde színvilága éppen ilyen!

Mi az a smink trükk, amit a színpadi sminkelésből átültettél a mindennapokba?

A próbák és feszített tempó miatt, gyakran küzdök karikás szemekkel, így egy jó korrektor mindig kéznél van, ez a titkos fegyverem. Kisimítja a bőrt, megnyitja a tekintetet és fiatal, üde hatást kelt. Ezen kívül szeretek játszani a színekkel, barnás, földszíneket kedvelő típus vagyok és szeretem a bordós, téglás árnyalatokat is, így ezeket szívesen viselem a hétköznapokban is.

Minden táncosnak megvan az állandó, egyedi és jellegzetes megjelenése, vagy szerettek rájátszani a szerep karakterére a sminketekkel is?

Én az utóbbi kategóriába tartozom. Egy-egy szerepben más a karakterünk, a ruhánk, a hajunk. Például, ha Júliát táncolok egy halvány és visszafogott rúzst párosítok egy gyengén megerősített szemhez. A másik véglet, amikor A csodálatos Mandarinban játszom, a számat szinte feketére kontúrozom, és a szememet is éjfeketére festem, hogy kihozzam a karakter durva és kemény jellegét az arcomat is élessé téve. Ilyenkor jó lapul az ember sminkkészletében egy vízálló tus.  

Mennyi időt szántok egy előadás előtti készülődésre?

Ez az évekkel és rutinnal egyre csökken. Kezdetben az öltözőtársaim tanítottak sminkelni, mindenki hozzátett egy kicsit és tanácsokkal láttak el, amiért nagyon hálás voltam és vagyok is. Később, mikorra megismertem a vonásaimat, tudtam mi áll jól és rutinná rögzültek a mozdulatok már fél óra is elég volt, hogy elkészítsem a sminkem egy-egy előadás előtt. Kedvenc termékeimet pedig kiismertem, és soha nem hagynak cserben.

Utolsó kérdésként árulja, el mitől érezheti magát valaki a mindennapokba is balerinának?

Őszintén kell a tükörbe nézni. Az arcon könnyed, nőies hatást érhetünk egy finom sminkkel, természetes színekkel és részletekkel. Segít, ha a fülnél megemeljük a hajat, esetleg egy kis balerina kontyot is bevethetünk. A vállakat le kell ereszteni, az állat megemelni, és a nyakat minél hosszabbra nyújtani, és persze a kacsajárással sem lőhetünk mellé- teszi hozzá nevetve a 30 évig aktív táncos Volf Katalin, aki ma is káprázatosan kecses és légiesen elegáns.

Mondhatni tökéletes, akár egy balerina.

0

Keresés